Vanhan talon maalaus

Vanhan talon maalaus on projekti, jonka jälkeen talon yleisilme on taas kuin uusi. Tässä artikkelissa on kerrottu lyhyesti miksi talo kannattaa maalata, ja millä perusteilla löydät oikean ammattilaisen siihen hommaan.

Talon maalaus pidentää talon ikää

Ennen vanhan talon uudelleenmaalausta vanha maali poistetaan mekaanisesti. Maalin poiston jälkeen nähdään talon ulkopintojen todellinen kunto, ja mahdollisiin ongelmiin päästään puuttumaan tässä vaiheessa. Ulkoseinät kannattaa esimerkiksi homepestä, ja näin tappaa seinissä kasvavat itiöstöt.

Sitten kun kaikki on kunnossa, tehdään talon pohjamaalaus joka lisää ulkopintojen suojaa ympäristötekijöitä vastaan ja parantaa pintamaalin kestävyyttä.

Vanhan talon maalaus piristää

Olohuoneen ilmettä on helppo piristää vaihtamalla sohvan ja telkkarin paikka päikseen, mutta talon julkisivun piristäminen on hiukan mittavampi prosessi. Sen takia esimerkiksi talon uusi väri kannattaa miettiä tarkkaan – vuosittainenkin uudelleenmaalaus on tietenkin vaihtoehto, mutta onko se järkevä vaihtoehto?

Vanhan talon maalaus tekee talosta jälleen kuin uuden näköisen. Silmä tottuu hitaasti tapahtuvaan rapautumiseen, joten vaikka koko talon väriäkään ei lähtisi vaihtamaan, on maalipinnan uusiminen tasaiseen ja hyvinvoivaan jo merkittävä teko talon yleisilmeelle.

Miksi valita ammattilainen talon maalaamiseen

Kuka tahansa voi maalata talon, mutta vain ammattilainen tietää miten se tehdään kestävästi sekä laadukkaasti. Esimerkiksi vanhan maalipinnan huolimaton poisto voi aiheuttaa sen, että myös uusi maalipinta hilseilee pois kun vanha maali rapistuu entisestään sen alta.

Ammattilainen pystyy myös tekemään talon ulkopinnalle kuntoarvion, osaa valita materiaaleille sekä ympäristölle sopivimmat aineet ja osaa tietenkin myös käsitellä aineita juuri oikein.

Kun talon maalaus jätetään ammattilaisen huoleksi, hoituu hommat kustannustehokkaasti ja nopeallakin aikataululla. Esimerkiksi kaksikerroksisen omakotitalon puhdistus, pohjustus ja maalaus on jo sen kokoinen operaatio, että siihen ei kannata enää lähteä viikonloppuprojektin nimissä jos haluaa työn joskus valmiiksi asti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *