Kategoriat
Yleinen

Rakennusprojektin sääsuojaus keväällä

Rakennuksen sääsuojaus parantaa työturvallisuutta, työmukavuutta ja erilaisten pinnoitustöiden mahdollisuutta myös keväällä. Sääsuojaus toteutetaan yleensä rakennustelineiden yhteydessä – lue lisää!

Sääsuojaus ja työmukavuus keväällä

Kevään tuuliset, sateiset ja viileät kelit heikentävät ulkona tehtävien töiden työmukavuutta, ja luovat omat haasteensa esimerkiksi rakennuksen julkisivun maalaukselle tai muulle pinnoitukselle. Vesisateessa ei ole mukavaa maalata, ja tuuleen yhdistettynä se voi aiheuttaa enemmänkin ongelmia. Tältä pystytään välttymään hyvin, kun rakennustelineiden yhteyteen rakennetaan hyvä sääsuoja.

Sääsuojia voi vuokrata yleensä samoilta tahoilta kuin rakennustelineitäkin, ja niiden kuljetus ja pystytys hoituu yleensä rakennustelineiden pystytyksen jälkeen samalta taholta. Laadukkaat sääsuojat eivät ole edes erityisen kalliita, etenkin kun niiden kustannusta verrataan nopeutuvaan projektiin, parempaan työn laatuun ja lopputulokseen sekä työmukavuuteen.

Sääsuojan pystytys ja purku

Sääsuojat pystytetään rakennustelineiden ulkopuolelle, ja jos tehdään esimerkiksi kattoremonttia, on järkevää huputtaa koko rakennus kerralla. Sääsuoja antaa erinomaisen suojan kaikkia ulkoremontteja varten – esimerkiksi kattoremontti tai julkisivuremontti on erittäin hyvä tehdä hyvän sääsuojan alla. Laadukkaasti kasattu sääsuoja kestää hyvin erilaisia olosuhteita – keväiset sateet tai tuulenpuuskat eivät tunnu sääsuojan alla, ja esimerkiksi työskentelypinta pysyy tasaisen lämpimänä.

Julkisivu- tai parvekeremonttia varten sääsuojan voi pystyttää vain talon yhdelle sivulle rakennustelineiden yhteydessä. Hyvä sääsuoja nopeuttaa saneerausta merkittävästi, ja takaa myös hyvän työturvallisuuden.

Sääsuojauksen kestävyys ja purku

Sääsuoja kestää erittäin hyvin Suomen olosuhteita. Voimakkaatkaan tuulenpuuskat eivät saa huolellisesti kasattua ja laadukasta sääsuojaa revittyä, ja ne kestävät eri sääolosuhteita myös kauan – sama rakennus voi olla huputettuna jopa yli vuoden saneerauksen laajuudesta riippuen. Suuremmat sääsuojat esimerkiksi kaupunkien keskustoissa mahdollistavat myös esim. julkisivupiirrosten tai jopa mainosten pystytyksen julkisivuun, jolloin remontin kustannuksia voidaan vähentää.

Kun sääsuoja remontin päätyttyä puretaan, sääsuojan vuokrannut taho purkaa sen yleensä rakennustelineiden purun kanssa samaan aikaan.

Sääsuojauksella on monta hyvää puolta – lue lisää!

Vastaa