Kategoriat
Yleinen

Pinta-asennettavat LED alasvalot

Erittäin energiatehokkaat pinta-asennettavat LED alasvalot ovat yksi monikäyttöisimmistä valaisimista, jotka ovat helppo asentaa kotona lähes mihin tahansa tilaan. Alasvalot tarjoavatkin hyvää ja tasaista yleisvaloa sekä tarvittaessa sitäkin kirkkaampaa työ- ja täsmävalaistusta, niin keittiöön kuin myös mihin tahansa muuhun tilaan. Uudet valaisimet ovat myös hyvin edullisia ja käyttäjäystävällisiä, eivätkä näin ollen vaadi suurta asennustyötä.

Ei enää reikiä kattoon

Useimpien LED valaisinten asennus vaatii ikävästi uusien reikien poraamista kattoon tai seinään. Pinta-asennettava LED alasvalo ei kuitenkaan vaadi yhdenkään reiän tekemistä, vaan valaisin voidaan helposti asentaa ilman kattavaa suunnittelua tai tietotaitoa valaisinten asennuksesta. Valaisin kaupoista löytyykin runsas valikoima erilaisia pinta-asennettavia LED alasvaloja, joiden joukosta löydät aina omaan tarpeeseesi ja sisustukseesi sopivat, hyvinkin energiatehokkaasti valaisevat alasvalot.

Löydä omaan kotiisi sopivin valaisin

Pinta-asennettavien LED valaisinten joukosta löytyy niin erilaisia seinävalaisimia, riippuvalaisimia, kiskovalaisimia sekä näyttäviä pinta-asennuskehyksellisia paneeleja ja plafondeja. LED listan avulla helposti asennettavat valaisimet voidaan lisätä suoraan katon tai seinän pintaan. LED nauhan pariksi taas voidaan valitaan pinta-asenteinen alumiiniprofiili.

Useita värivaihtoehtoja

Myös värivaihtoehtoja alasvalojen joukosta löytyy laidasta laitaan — yleisimmin valittavanasi ovat kaikki perinteiset neutraalit ja maanläheiset sävyt kuten valkoinen, harmaa sekä harjattu alumiini. Joistain kaupoista löytyy myös mattamustia valoja. Näin ollen valaisimet eivät erotu liikaa seinien väreistä ja uppoavat helposti osaksi kodin muuta sisustusta.

Uutta ilmettä sisustukseen

Pinta-asennettavat seinä- ja kattovalaisimet tuovatkin kodin sekä esimerkiksi julkisten tilojen tai toimistotilojen sisustukseen tyylikästä valaistusta. Seinävalaisimiin lukeutuvat niin kuution muotoiset kuin myös suoran lieriön muotoiset alasvalo-valaisimet. Vaihtoehtoisesti voit myös valita linjakkaat, pitkät ja kapeat, elegantisti seinän kautta valoa tuovat tai suoraan haluttuun suuntaan valaisevat valaisimet. Alasvaloja voidaan myös asentaa hyvinkin kohdennetusti, enemmän LED spottivalojen tapaisesti ympäri tilaa.

Valot kuiviin ja kosteisiin tiloihin

Monikäyttöiset LED alasvalot soveltuvat niin kuiviin sisätiloihin kuin myös kosteisiin märkätiloihin. Lisäksi niitä voidaan kosteuden keston vuoksi halutessa käyttää sisätilojen lisäksi myös esimerkiksi talon tai muun rakennuksen ulkoseinissä.

LED alasvalojen asennus

LED alasvalot asennetaan aina suoraan verkkovirtaan. Valaisimissa ei kuitenkaan yleensä ole valmiiksi mukana pistotulppaa tai ohjauspainiketta, joka tällöin tulee hankkia erikseen alasvalon lisäksi. Muuten asennus käykin käden käänteessä kattoon tai seinään, eikä vaadi sen ihmeellisempiä asennustöitä.

Asennukseen vaikuttaa myös valaisimen malli

Yleisimmin sisätiloissa käytetään paneeli- tai plafondi-mallin LED alasvaloja, jotka voidaan asentaa helposti ja nopeasti pinta-asennuskauluksen avulla. Riippuvalaisimet taas ripustetaan useimmiten säädettävällä vaijerilla, jonka ansiosta ne soveltuvat myös hyvinkin korkeisiin tiloihin. Pinta-asennettavissa valaisimissa on virtalähde yleensä valmiina kehyksen tai asennuskupin sisällä. Poikkeuksen tähän tekevät kuitenkin LED listat, joissa virtalähdettä ei ole valmiina.

Vastaa