Peltikaton maalaus suojaa peltikattoa

Peltikatto katemateriaalina on toimiva, sillä se ei haurastu, ja hoidettuna se kestää vähintään 50 vuotta. Pitämällä maalipinnan kunnossa myöskään ruoste ei pääse kuluttamaan peltikattoa, jolloin myös koko asuntosi arvo säilyy paremmin. Peltikaton maalaus tehdään vain sellaisille katoille, joille se on kannattavaa. Näin ollen isompaa remonttia vailla olevat kattorakenteet on syytä huoltaa ennen peltikaton maalausta.

Peltikaton kunnosta ja asianmukaisesta maalipinnasta huolehtiminen on ensisijaisen tärkeää, sillä katemateriaaleihin päässyt ruoste saattaa vaatia jo isompaa ja kokonaisvaltaisempaa kattoremonttia. Katto pysyykin kunnossa kun aluskate ja rakenteet ovat ehjiä ja tuulettuvat hyvin. Myös vuosittainen huolto ja säännöllinen katon maalaus ovat avainasemassa katon kunnon säilyttämisessä hyvänä.

Miten peltikaton maalaus tapahtuu?

Kokonaisuudessaan peltikaton maalaus koostuu neljästä vaiheesta. Ensimmäisessä vaiheessa korkeapaineen ja peltipesuaineen avulla peltikatto ja vesikourut pestään huolellisesti. Tämä on yksi tärkeimmistä asioista ennen peltikaton maalausta, joten se suoritetaan hyvin huolellisesti. Ensiksi peltipesuaineen ja harjauksen avulla pelti- ja maalipinnoilta irrotetaan lika ja epäpuhtaudet, minkä jälkeen korkeapaineen avulla katto huuhdellaan puhtaaksi.

Toisessa vaiheessa mekaanista teräsharjaa apuna käyttäen poistetaan ruoste ja huonosti kiinni oleva peltikaton maali. Hilseilevä tai lähes irti oleva peltikaton maali on poistettava huolellisesti ennen peltikaton maalausta, ja teräsharjan avulla tämä saadaan hyvin tehtyä.

Seuraavassa eli kolmannessa vaiheessa teräsharjan jäljiltä paljaat peltipinnat peitetään maalaamalla peltikatto pohjamaalilla. Tämä suojaa pestyt ja paljaat pinnat ja myös edesauttaa pintamaalin tarttumista peltikaton maalauksessa. Pohjamaalin sisältämän ruosteenestoaineen ansiosta ruostuminen vähenee ja korroosionvastainen suoja paranee.

Viimeisenä vaiheena peltikaton maalauksessa pohjamaalin päälle vedetään laadukas pintamaali. Pintamaali on vesiohenteista maalia, joka levitetään maaliruiskua apuna käyttäen. Maali kiinnittyy pintaansa kemiallisen kiinnittymisen avulla, jolloin maali tarttuu hyvin maalaustekniikasta riippumatta. Kaunis, kestävä ja saumaton maalipinta saadaan aikaiseksi juurikin pintamaalauksen ansiosta.

Hoida peltikaton maalaus ajoissa!

Huoltamalla ja maalaamalla peltikaton säännöllisesti ehkäiset isomman kattoremontin tarvetta. Peltikaton maalauksen hinta onkin kokonaisuudessaan vain noin neljänneksen tai viidenneksen siitä, mitä kattoremontti maksaa. Mikäli et ole varma kattosi kunnosta, ole meihin yhteydessä. Tulemme katsomaan kattoasi ja teemme tarjouksen, mikäli peltikatto on maalausta vailla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *