Pellettitakka on joka kodin paras hankinta

Pellettitakka on yksi niistä hankinnoista, joita ei ihan heti uskoisi tarvitsevansa. Ekologisella pellettipoltolla toimiva takka on kuitenkin mainio lisä niin uuden kodin kuin myös jo aiemmin rakennetun talon sisustukseen sekä varsinkin lämmityskustannuksien pienentämiseen. Edullisen pelletin polttoon tarkoitettu pellettitakka tarjoaakin yllättävän monia etuja, joita me listasimme sinulle tähän artikkeliin.

Lämmityskulut laskevat jopa puoleen

Yksi suurimmista pellettitakan tarjoamista eduista on sen lämmityskyky – pelletin lämpöarvo kohoaa peräti 4,8 MWh / 1000 kg, joka vastaa arvoltaan noin neljää pinokuutiota halkoja. Pienikin pellettitakka voi näin ollen huolehtia kodin lämmityksessä jopa hieman kookkaammassa omakotitalossa. Suuremmille maatiloille, huomattavan suurille omakotitaloille ja muille vastaaville isommille kiinteistöille ja tiloille kannattaa kuitenkin hankkia perinteistä pellettitakkaakin tehokkaampi pellettikattila. Toinen yhtä hyvä vaihtoehto suurille kiinteistöille on kaksoiskattila.

Hyvä vaihtoehto perinteiselle sähkö- ja öljylämmitykselle

Pellettitakka tarjoaakin erittäin hyvän vaihtoehdon perinteisille lämmitysmuodoille kuten esimerkiksi huomattavasti kalliimmalle sähkö- tai öljylämmitykselle. Se kun voi tiputtaa parhaassa tapauksessa esimerkiksi sähkölämmitteisen omakotilon lämmityskulut jopa puoleen. Pellettitakan kiistattomiin etuihin lämmityksen osalta kuuluvatkin niin edullisuus kuin myös helppokäyttöisyys ja puhtaus.

Käyttäjäystävällinen valinta

Pellettitakat ovat myös hyvin käyttäjäystävällisiä, kiitos niiden automaattisen lämmitysprosessin – sähkösytytyksen ja sitä kautta takan tuottaman lämpötilan säädöt tapahtuvatkin täysin automaattisesti tähän tarkoitukseen suunnitellun termostaatin avulla. Takka on myös mahdollista ajastaa syttymään ja sammumaan tietyin väliajoin, jotta tietyn lämpötilan ylläpito on helppoa ja lämmityskuluissa pystytään esimerkiksi yöaikaan säästämään yhä enemmän.

Paloturvallista lämmitystä

Paloturvallisuus on tarkkaan mietitty ja siitä huolehtivat erilaiset turvamekanismit: lämpöanturi, hormin alipaineen automaattinen mittaus ja liiasta kuumuudesta turpoava massa. Jos nämä mittarit havaitsevat jotakin hälyyttävää, huolehtii termostaatti takan lämmityksen pois päältä. Helppokäyttöisyytensä ansiosta pellettitakka soveltuukin lähes millaiseen ympäristöön tahansa ja usein uudet takat myydään asennuksen kera, joten siitäkään ei harmi koidu.

Ekologisuus ennen kaikkea

Pellettitakka on suunniteltu ekologisen pelletin polttoon, joka on helposti saatava ja erittäin huokea hintainen polttoaine. Useimmille tuntemattomampi pelletti on polttoaineena myös erittäin ympäristöystävällinen energian muoto, sillä se ei edistä kasvihuoneilmiötä valmistuksessa syntyneiden taikka polttamisessa muodostuvien kaasujen osalta. Poltettava pelletti valmistetaan monipuolisista puujalostuksen sivutuotteista, kuten esimerkiksi teollisuuden ylijäämistä. Se on siis käytännössä puuteollisuuden ylijäämää kuten puun runkoja, paloja ja oksia, joita ei muuten olisi pystytty hyödyntämään.

Upea ulkomuoto

Pellettitakka ei kuitenkaan ole ainoastaan hyvä lisä kodin lämmitykseen, vaan tänä päivänä se tarjoaa myös kauniin ulkomuodon. Kodin sisustuksen viimeistelevä takka korostaakin tänä päivänä pitkälti skandinaavista designia, puhtailla linjoilla, upeilla yksityiskohdilla sekä yksinkertaisella, mutta näyttävällä designillaan.

Suosittelenkin siis rohkeasti perehtymään pellettitakkojen kiehtovaan maailmaan, sillä kauniin ulkomuodon taakse kätkeytyy myös erittäin hyvä ja varsinkin edullinen lämmityskeskus, jonka avulla kodin lämmityskulut voi saada laskemaan jopa puoleen!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *