Kategoriat
Yleinen

Led-valonauha sopii moneen eri käyttötarkoitukseen

Led-valonauha on monipuolinen valaistuksen apuväline ja sitä voidaankin käyttää moneen eri tarkoitukseen. Valonauhoilla voidaan luoda tunnelmaa, valaista muuten hankalia paikkoja tai tuoda epäsuoraa valaistusta ja näin käytännöllisyyttä tiloihin. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana käytettäessä led-valonauhoja. Seuraavaksi tullaan listaamaan viisi mahdollista käyttökohdetta led-valonauhoille

Viisi eri käyttökohdetta led-valonauhalle


1. Valoa keittiöön

Työskentelytiloissa, kuten keittiössä valon laatu on todella tärkeää. Tiskaaminen ja ruoanlaitto hyvässä valaistuksessa on helppoa ja miellyttävää. Tasaisesti valaistut keittiön työtasot saadaan aikaiseksi oikein mitoitetulla ja sijoitetulla led valonauhalla. Eikä keittiö ole ainoa mahdollinen työskentelytila, jossa epäsuoraa valaistusta voidaan käyttää hyväksi. Esimerkiksi kodinhoitohuone on toinen tila johon led-valonauha sopii loistavasti.


2. Tunnelmavalaistus pihalle

Säänkestävän led valonauhan avulla pystytään valaisemaan esimerkiksi terassi. Näin pystytään pidentämään terassin käyttöaikaa ja ottamaan kaikki ilo irti ulkotiloista.


3. Taustavalo työpöydälle tai pelipöydälle

Teitpä sitten töitä tai pelaat intensiivisesti, ei tunnelman luonti ole ikinä haitaksi. Oikeassa tunnelmassa pystytään keskittymään töihin paremmin tai päästään nauttimaan vastustajien pieksemisestä pelien äärellä.


4. Peilin taustavalo

Peilin taustavalo luo Hollywood tason tunnelmaa kylpyhuoneeseen ja ripauksen glamouria. Samalla saadaan käytännölliset lisävalot kylpyhuoneeseen.


5. TV:n taustavalo 

Useimmiten tv:tä katsottaessa huone halutaan pitää pimeänä. Näin katsoja pystyy keskittymään katseluun mutta samalla silmät rasittuvat. Huoneen ei tarvitse olla pimeä, sillä asentamalla led valonauhan tv:n ympärille pystytään tv:n tausta valaisemaan ja näin tuomaan valoa ilman että se häiritsisi tv:n katselua ja loisi ärsyttäviä heijastuksia

Vain omat mieltymykset ovat rajana

Kuten edellisistä esimerkeistä nähdään, voidaan led-valonauhaa käyttää monessa eri kohteessa. Niin ulkona kuin sisällä ja niin kuiva- kuin märkätiloissa. Kunhan varmistaa oikean valonauhan valinnan, esimerkiksi ulkona käytetään vain IP67 luokituksen saaneita valonauhoja. Lisäksi useimmiten suositellaan led-valonauhan asentamista kannelliseen alumiinilistaan. Näin valonauha suojataan mahdollisilta roiskeilta, pölyltä sekä saadaan piiloon katseilta.

Vastaa