Kuntan asennus

Kuntan asennus pihaan on loistava ratkaisu sinulle joka haluat kauniin ja helppohoitoisen metsäpihamaan! Kunttaa tuodaan metsistä ja asennetaan pihoihin siirtovarvikkoina. Kuntan asennus on helppo ja nopea tapa saada myllätty piha hetkessä kuntoon vaikkapa rakennustöiden tai myrskytuhojen jäljiltä. Olipa tonttisi maalla tai kaupungissa, saat sille raikkaan ja metsäisen asun kuntan asennuksella. Valitse siis kuntta pihasi katteeksi, asenna ja nauti!

Asennustyöt

Kuntta toimitetaan kohteeseen yleensä levyinä. Kuntta koostuu eri varpukasveista ja juurimatosta. Pohjatyöt kannattaa tehdä hyvin jotta vältytään myöhemmiltä ongelmilta ja varmistetaan kuntan kunnollinen juurtuminen uuteen paikkaansa. Pohjatyöt voit joko tehdä itse tai teettää muilla toimijoilla.

Ensin alueelta on poistettava mahdolliset rikkakasvit. Sen jälkeen alue tasataan ja pohjustetaan asentamalla suodatinkangas jonka päälle tulee n. 15 cm hiekkakerros. Hyvä kasvualusta kuntalle on hapan ja hiekansekainen maa. Alueesta otetaan mitat ja tilataan tarvittava määrä kunttaa. Jotta kuntta ei loppuisi kesken, on hyvä huomioida n 10 % asennusvara ja lisätä se määrään.

Kuntan asennus on helppo ja nopea tehdä. Teitpä sen itse tai tilaat valmiiksi asennettuna, se tulisi suorittaa viipymättä, mielellään jo toimitusta seuraavana päivänä. Kunttalevyt tulee asentaa hyvin tiiviisti puskusaumaan ja tiukasti toisiaan vasten. Työkaluna levyjen siirtämisessä toimii hienosti vaikkapa talikko joka on kärjistään taivutettu. Kokonaisen kunttalavan siirtämiseen tarvitaan lavapiikeillä varustettu pienkone.

Mikäli kunttalevyjä asennetaan rinteeseen, on ne hyvä kiinnittää maahan puutapeilla paikoillaan pysymisen ja juurtumisen varmistamiseksi. Jos alueella on vaihtelevia muotoja, asennetaan kuntta alueen rajojen yli ja sahataan vasta lopuksi haluttuun muotoonsa. Kuntta-alueen rajat on hyvä viimeistellä luiskaamalla hiekkaa kunttalevyn juurikerrosta vasten sen kuivumisen estämiseksi.

Kuntan hoito asennustyön jälkeen

Kun asennustyöt on tehty, alkaa kova kastelu. Jotta kuntta saataisiin kunnolla juurtumaan uuteen alustaansa eikä pääsisi kuivumaan, on sen kastelusta huolehdittava säännöllisesti koko ensimmäisen kasvukauden ajan. Mikäli kuntta asennetaan syksyllä, sen kasvukausi alkaa seuraavana keväänä.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, ettei kunttaa voi koskaan kastella liikaa! Kuntta on riittävän kostea kun kunttalevyä nostettaessa ja puristettaessa siitä tihkuu vettä. Kastelussa kannattaa mahdollisuuksien mukaan hyödyntää nykytekniikkaa erilaisten sadettimien avulla. Näin kuntalle saadaan taattua säännöllinen kosteus eikä se pääse välissä kuivahtamaan.

Kun kuntta on saatu juurtumaan uuteen kasvupaikkaansa, ei se jatkossa vaadi juurikaan hoitoa. Rikkakasvien tai heinien ilmaantuessa kasvuston sekaan ne kannattaa kitkeä pois. Mikäli kuntta sattuu joistakin paikoista osittain tuhoutumaan, se kyllä uusiutuu viimeistään seuraavana kesänä. Kunttapihan omistajana pääset siis nauttimaan huolettomista päivistä ja luonnonkauniista ilmeestä pihallasi keväästä syksyyn!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *