Kategoriat
Yleinen

Kesäautoilu vinkkejä

Ensimmäinen vinkki kesäautoiluun liittyykin juuri näihin täyteenpakattuihin ajoneuvoihin ja hinauspalvelun varmistamiseen. Varmista, että sinulla onhinaus helsinki palvelun puhelinnumero, sillä usein kesämökille lähtiessä auto pakataan täyteen kaikkea välttämätöntä ja jätetään autonvararengas pois matkasta. Tämä on usein virhe ja yleinen syy siihen, minkä vuoksimökkimatka keskeytyy hinaukseen ja korjaamokäyntiin. Älä siis tingi vararenkaasta, vaanpakkaa tarvikkeesi huolellisesti ja niukkuudella vain kaikki oikeasti tarpeellinen, niin sinun eitarvitse ryhtyä turhiin rengasostoksiin heti loman alussa.

Toinen neuvo kuulostaa päivän selvältä, mutta ei sitä aina ole, nimittäin: pidä huoli, etteiautosi akku pääse tyhjenemään. Akun tyhjeneminen on usein vaarana, kun matkalleosallistuu suuri määrä matkustajia ja kaikki haluavat pysyä yhteydessä sosiaaliseenmediaan ja useampi puhelin/tabletti halutaan pitää ladattuna. Auton akku latautuu ainaajaessa, mutta pidä huolta, ettei laitteita ladata, kuin vain silloin. Lisäksi, voisi sitä paitsi ollahyvä ja virkistävä idea ladata puhelimet kotona täyteen ja pistää lomamatkan ajaksi vaikkakokonaan piiloon. Ajomatkasta voi nauttia yhdessä ilman elektroniikkaakin. Voitteesimerkiksi pelata sanapelejä tai kuunnella yhdessä stereoista matkalle laadittua soittolistaatai vaikkapa äänikirjaa! Automatka ilman puhelimia ja tabletteja toimii erinomaisenasiirtymävaiheena arjesta lomaan, jolloin mökillä voi jo keskittyä täysin rinnoin nauttimaanluonnosta ja kaikista ihanista asioista, mitä vain kesämökit tarjoavat!

Kolmas neuvo on kiinnittää erityistä huomiota moottorin jäähdyttimen kuntoon, etenkinkuumilla säillä ja ennen pitkälle kesälomalle lähtöä. Jos moottorin jäähdytin ei toimikunnollisesti, koko moottori voi tuhoutua, jolloin matkanteko luonnollisesti loppuun siihenpaikkaan. Entisajan moottorit sai viilennettyä kylmällä vedellä, mutta nykyään se onehdottomasti kielletty, nimittäin akut sisältävät nykyään nesteitä, joita ei saa sekoittaa vedenkanssa. Auton määräaikaishuolto kannattaakin siis aina ajoittaa kesämatkojen edelle, niinlomat eivät mene pilalle aikaviiveiden ja ylimääräisten korjausmaksujen vuoksi. Jos kuitenkinkäy niin, että auto hyytyy tienposkeen kesken matkan, Erihinaus pelastaa tuosta tilanteesta. Oli sitten helle tai pakkanen!

Vastaa